Elokuvakilpailu 2023


Ketkä voivat osallistua Hitusen hämyä -lyhytelokuvakilpailuun?

Kilpailuun voivat lähettää yhden työn yli 18-vuotiaat. Yläikärajaa ei ole.

Mikä on kilpailuaika?

Katselulinkit salasanoineen toimitetaan Kino Tavast ry:lle 31.8.2023 mennessä osoitteella kinotavast@gmail.com. Viestin otsikoksi laitetaan Lyhytelokuvakilpailu 2023/lähettäjän nimi. Kilpailuun osallistuva täyttää aina myös ilmoittautumislomakkeen.

Kilpailun teema ja elokuvan pituus

Hitusen hämyä -lyhytelokuvakilpailun teema vuonna 2023 on Totuus. Teeman tulee ilmetä elokuvasta, mutta elokuvan lajia tai genreä ei rajoiteta. Voit tarjota kilpailuun dokumentin tai fiktion, mutta elokuvan pituus saa olla enintään 7 minuuttia.

Tuomaristo

Kilpailun tuomareita ovat kuvaaja Jarkko T. Laine (mm. Näkymätön Elina, Äideistä parhain, Pahanhautoja, tv-sarja Rahti), kuvaaja Saija Mäki-Nevala (mm. Kihniö, Lauluja rakkaudelle, Hoitava, 10 kirjettä tulevaisuuteen) ja tuottaja Tiina-Mari Pitkänen (mm. Veden vartija, Hääyö, tv-sarja Munkkivuori). 

Palkinnot

Palkintojen arvo on vähintään 1000 €. Tuomaristo voi jakaa summan haluamallaan tavalla. Lisäksi yleisön varjoraati äänestää yleisönäytökseen valituista elokuvista oman suosikkinsa Hitusen hämyä -festivaalin aikana 21.-22.10. Palkinnot jaetaan sunnuntaina 22.10.2023 Hämeenlinnassa Hitusen hämyä – Silkkaa taidetta tapahtumassa. 

Tervetuloa osallistumaan!

Kilpailun muut käytännöt ja säännöt (päivittyvät pian):

  • Tuomariston festivaalinäytökseen pyytämät esityskopiot toimitetaan järjestäjälle vasta lokakuun alussa.