Kouluikäisillä kevät ja kesä aikaa osallistua Hitusen hämyä -lyhytelokuvakilpailuun

Kännykät ja mielessä muhivat tarinat on aika valjastaa elokuvantekoon. Toukokuun alusta syyskuun kahdeksanteen päivään asti voit ilmoittaa elokuvasi lasten ja nuorten omaan Hitusen hämyä -lyhytelokuvakilpailuun.

Tärkeintä on osallistuminen! Innostuminen on hienoa. Elokuvan valmiiksi tekeminen huippusaavutus. Vaatii vähän pitkää pinnaa ja saumatonta yhteistyötä. Harva tekee elokuvansa yksin, vaikka sekin on mahdollista. Onneksi leffan tekeminen on hauskaa puuhaa, jossa saa toteuttaa itseään ja tuoda julki omia ajatuksiaan ihan niin kuin haluaa. Tai melkein. Kilpailusäännöissä on pieniä rajoituksia esimerkiksi elokuvan pituudesta.

Kilpailun teemana on Oma paikka. Noihin kahteen sanaan piiloutuu paljon mahdollisuuksia. Tulkinta on sinun.

Saat tehdä dokumentin tai fiktion. Voit lähettää myös animaation.

Elokuvia voivat tehdä myös koulu- ja harrastusryhmät. Tarvittaessa tukihenkilönä voi toimia yksi yli 18-vuotias, opettaja, kerhon ohjaaja tai huoltaja.

Tuomareina toimivat elokuvaajat Jarkko T. Laine tuomariston puheenjohtajana ja jäseninä elokuvaajat Saija Mäki-Nevala ja Antti Ruusuvuori Hämeenlinnasta sekä freelancer-elokuvantekijä ja -kuvaaja Iisakki Kennilä Janakkalasta.

Palkintosumma on vähintään 400 €. Palkinnot jaetaan Kino Tavastin 10-vuotispäivänä 14. lokakuuta.

Toivomme, että lähetetyt elokuvat tuovat esille lasten ja nuorten kokemuksia, arvoja ja ajattelua. Muitakin kuin palkinnoille päässeitä elokuvia esitetään syyskuussa Linja-autoaseman kulttuuritilassa, jossa ikätoverit pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan.

Tutustu kilpailusääntöihin ja pane toimeksi.