Ideasta lyhäriksi -kurssi nuorille

Kiinnostavatko sinua liikkuvan kuvan mahdollisuudet kertoa tarinoita ja välittää ajatuksia ja tunteita? Oletko innoissasi kuvaamisesta ja luovasta ideoinnista? Haluatko oppia lisää siitä, miten elokuvan ammattilaiset toimivat? Haluatko tutustua ja verkostoitua muihin nuoriin elokuvantekijöihin?

Ideasta lyhäriksi -kurssi valaisee elokuvantekoprosessia. Saat vastauksia elokuvantekoa koskeviin kysymyksiisi ja käytännön vinkkejä omien lyhytelokuvien tekoon.

Saija Mäki-Nevala
Saija-Mäki-Nevala (edessä oikealla) kameran ääressä Mustad lesed-sarjan kuvauksissa Tallinnassa. Valokuva: ©Veera Marjamaa

Kurssin ohjaajana toimii elokuvaaja Saija Mäki-Nevala, jolla on pitkäaikainen kokemus elokuva-alan eri työtehtävistä. Mäki-Nevala on opiskellut Lahden Muotoiluinstituutissa ja Tallinnan kansainvälisessä elokuvakoulussa. Hän on ollut kamera-assistenttina tai kuvaajana monissa kotimaisissa dokumentti- ja fiktiotuotannoissa. Dokumenttielokuva “Kihniö” (2015) on hänen esikoisohjauksensa.

Saija Mäki-Nevalan urakehityksestä ja osaamisesta voi lukea lisää täältä .

Aika ja paikka

Pe 2.3. klo 10.00 – 16.30 Hämeenlinnan Yhteiskoulun Tuomelan auditorio (Tuomelankatu 20, Hämeenlinna) 

Kenelle?

Hitusen hämyä -lyhytelokuvakilpailuun v. 2017 osallistuneille ja muille elokuvaamisesta kiinnostuneille 15 – 30 -vuotiaille.  Kurssipaikkoja on 15.

Hinta

Hinta (15 €) sisältää ohjauksen, pizza-aterian ja välipalan kahvin tai teen kera.

Ilmoittautuneille lähetetään lisäinfoa ja kurssimaksulasku, joka maksetaan etukäteen ja samalla vahvistetaan ilmoittautuminen.

Omat varusteet

Toivotaan, että kurssilaisilla on käytännön harjoituksia varten mukana oma kamera, kännykkä tai Ipad.

Lisätiedot

Viestittele-lomakkeella

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset  28.2. mennessä tällä  verkkolomakkeella.

Ohjelma

10.00 – 12.00 Ideasta kässäriksi – kässäristä ennakkovalmisteluun
12.00  – 12.30 Ruokailutauko
12.30 – 14.00 Kuvaaminen ja katsaus jälkitöihin
14.00 – 14.15 Kahvitauko
14.15 – 16.30 Kuvausharjoituksia ja kurssin päätös