Tuomarit

Kilpailun tuomarit

  • Elokuvaaja Jarkko T. Laine 
  • Näyttelijä-näytelmäkirjailija ja teatteriohjaaja Neea Viitamäki  
  • Tuottaja-ohjaaja Miika Hakala
  • Esiraatina toimii tarvittaessa Kino Tavast ry:n kilpailutyöryhmä, joka koostuu elokuvan, taidekasvatuksen ja opetuksen ammattilaisista. 

Tutustu tuomareihin

jarkko-lk-1-of-1.jpg
Jarkko T. Laine. Kuvaaja Saija Mäki-Nevala

Jarkko Laine 

Elokuvaaja Jarkko T. Laine tunnetaan muun muassa Klaus Härön elokuvien Näkymätön Elina (2003) ja Äideistä parhain (2005) kuvaajana. Jälkimmäisestä  elokuvasta hän sai kuvauksen Jussi-palkinnon. Näkymätön Elina  sai parhaan kuvaajan palkinnon Olympian kansainvälisillä  lasten ja nuorten elokuvafestivaalilla Kreikassa vuonna 2004.

Laine on ollut mukana yli 80 elokuvan tuotannoissa kuvaajana, käsikirjoittajana ja ohjaajana. Hänen viimeisiä pitkien elokuvien kuvaustöitään ovat n ovat Sielunmetsä, Jussi-ehdokas Kaiken se kestää  ja Sorceress. Laine on kuvannut myös TV-sarjoja.

Jarkko T.  Laineen haastattelu 17.11.2020
Elokuvaaja Jarkko T.  Laineen nuoruuden haave toteutui

IMDB

Elonet

img-20200810-wa0015-1
Neea Viitamäki. Kuvaaja Minttu Viitamäki.

Neea Viitamäki 

Neea Viitamäki on näytellyt muun muassa Kyrsyä-elokuvassa, joka perustuu hänen samannimiseen Kyrsyä-näytelmäänsä. Uusin rooli on elokuvassa Free Skate, joka on tällä hetkellä jälkituotannossa. Parhaillaan Viitamäki kirjoittaa elämäkerrallista elokuvakäsikirjoitusta nuoren naisen elämästä.

Viitamäki on myös teatteri-ilmaisun ohjaaja, ja on ollut kymmneniä vuosia mukana lukuisissa teatterituotannoissa lähinnä pääkaupunkiseudulla. Hän on Teatteribarrikadi-teatteriryhmän perustaja ja Ofelia-teatteriryhmän perustajajäsen tuottaja Miikka Anttilan ja näyttelijä Ria Katajan ohella.

IMDB

Neea Viitamäen haastattelu 16.12. 2020
Neea Viitämäki päästää Pimeän ystävän valloilleen

Miika Hakala

Miika Hakala on itseoppinut elokuvantekijä, joka jo koululaisena kuvasi ensimmäisen pitkän elokuvansa Tomi Pietilän kanssa. Rikoselokuva  Pahaa verta  (2013) ylsi elokuvateatterilevitykseen.  Uusi pitkä elokuva Laavu on tällä hetkellä jälkituotannossa.  Hakala ohjaa, käsikirjoittaa ja tuottaa myös musiikkivideoita.

IMDB 

Miika Hakalan haastattelu 23.4.2017
Musiikki ja tarina vie tunteiden vuoristoradalle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palaa sivulle lyhytleffakisa
Teema
Palkinnot
Kilpailun säännöt UKK/FAQ
Siirry sivulle elokuvakilpailu