Hitusen hämyä 2021 -festivaalin ohjelma ja traileri julkaistu!

Odotettu hetki on koittanut: Kino Tavastin vuosittain järjestämän Hitusen hämyä -elokuvafestivaalin ohjelma ja mielikuvitusta kutkuttava traileri ovat nähneet päivänvalon! Festivaalin ajankohtana on viikonloppu 12.-14.11. ja paikkana viimevuotiseen tapaan Museo Militarian viihtyisä elokuvasali. Liput (10 €) tulevat myyntiin 15.10. Kino Tavast ry:n verkkokaupassa.

Kantavana teemana on erilaisuus ja sen kunnioittaminen, mikä näkyy niin elokuvien tekotavoissa, aiheissa kuin maavalinnoissakin. Näytökset kuljettavat Siperiasta aina Kolumbiaan asti, ja tapetilla (vai pitäisikö sanoa valkokankaalla) ovat esimerkiksi vihreät arvot ja alkuperäiskansojen oikeudet, traileria innoittaneet tšekkiläiset animaatioperinteet sekä lastensuojelun toiminta pikkutytön näkökulmasta. Huumoriakaan ei ole unohdettu. Ohjaajanimiä ovat mm. David Lynch, Karel Zeman, Anastasia Lapsui ja Markku Lehmuskallio, joista kaksi viimeksi mainittua ovat tulossa festivaalivieraiksi.

Kokonaisuuden suunnittelu käynnistettiin helmikuussa, joten matka on ollut vaiheikas jo tähän mennessä. Näytöslisenssien ja tallenteiden kiemurat ovat pitäneet varsinkin festivaalivastaavan kiireisenä, mutta nyt kulissien takainen aherrus alkaa olla loppusuoralla. Jännittävänä lisäelementtinä ovat Olutravintola Birgerissä pidettävät etkot. Niissä ensiesiintymisensä tekee Kino Tavastin oma näytöskalusto.

Kohti festivaalinäyttämöiden marraskuisessa hämyssä koittavia mieleenpainuvia hetkiä!