Lyhytelokuvia tehtiin ja lähetettiin kilpailuun koronavuonnakin

Kuva Shutterbug75 Pixabaystä

Vuodenvaihteessa päättyneeseen Hitusen hämyä -lyhytelokuvakilpailuun saatiin 17 lyhytelokuvaa – siis hyvä määrä ottaen huomioon poikkeuksellisen vuoden elokuvanteolle aiheuttamat ylimääräiset haasteet.

Elokuvansa kilpailuun toimittaneet voivat iloita tärkeän etapin saavuttamisesta. Järjestäjien tiedossa nimittäin on, että ainakin muutama projekti jäi olosuhteiden vuoksi puolitiehen. Toivottavasti nämäkin elokuvat nähdään kuitenkin valmiina joskus myöhemmin.

Elokuvia saatiin keskimmäiseen sarjaan kaksi, muihin useita. Tekijöiden iät vaihtelivat yhdeksästä kahteenkymmeneenyhdeksään. Tekijöitä oli kaikkiaan 66, joukossa kaksi kissanäyttelijää. Kilpailuelokuvia oli kuvattu kesällä, syksyllä ja talvella, ja suurin osa niistä oli fiktioita. Forssan ja Riihimäen suunnalta elokuvia ei saatu lainkaan, vaan kaikki perille tulleet olivat Hämeenlinnan seudulta.

Me järjestäjät kiitämme osallistujia kiinnostavista tuotoksista.

Elokuvat siirtyvät pian kilpailun tuomariston (kuvassa vasemmalta Miika Hakala, Neea Niitamäki ja Jarkko T. Laine) katsottaviksi. Tiedotamme kilpailun etenemisestä lisää myöhemmin.