Vieläkin ehtii osallistua lyhytelokuvakilpailuun

Hitusen hämyä -lyhytelokuvakilpailu alle 30-vuotialle kantahämäläisille on käynnissä vuodenvaihteeseen saakka. Nopsa ehtii vieläkin ideoida, kuvata ja editoida elokuvan, jonka kesto on minuutista kymmeneen minuuttiin.

Vaikka etäilyä ja maskeilua suositellaan, ja maailma on toinen kuin vuosi sitten, ajattelun ja luovuuden vapaus ei ole kadonnut. Luovuus löytää tiensä ja ideansa, oman vapautensa. Kannustamme mukaan! Lue lisää kilpailusivuilta. Palkintosumma (1000 €) jaetaan tuomariston harkinnan mukaan.

On turha jäädä surkuttelemaan olosuhteiden mahdottomuutta. Mikään ei ole mahdotonta. Pitää vain ajatella uusiksi. Eikö elokuvan voi loppujen lopulta toteuttaa vaikka yksin ja kännykällä. Ei välttämättä tarvita kalliita ja laadukkaita välineitä ja ohjelmia, hyvä idea kantaa pitkälle. Se on tärkein.

Oman äänen pitää kuulua. Tästä muistuttaa myös tuomarimme Neea Viitamäki haastattelussaan. Toinen tuomari Jarkko T. Laine puolestaan kertoo omassa haastattelussaan , kuinka hänen nuoruuden haaveestaan tuli totta ja hän pääsi sinnikkäästi yritettyään elokuvauralle. Kolmas tuomari Miika Hakala sanoo haastattelussaan, että jos tekoprosessista nostetaan esiin jokin vaihe, mitä ei saa mokata, se on käsikirjoitus.

Näiden eväiden lisäksi nostamme vielä keskiöön tekijänoikeuksien huomioimisen. Elokuvassa käytettävän musiikin ja äänten tulee olla vapaasti käytettävää tai sille pitää hankkia maksullinen käyttölupa. Lisää ohjeita löytyy UKK/FAQ-osastolta.

Tuomareiden esittelyt ja linkit heidän haastatteluihinsa