Tervetuloa Hitusen hämyyn!

Hyvät festivaalivieraat,

Hitusen hämyä -festivaali järjestetään nyt toista kertaa. Vuoden 2018 mysteeriteemainen tapahtuma ammentaa virtaa sekä uusista tulevaisuuden tekijöistä että kansainvälisistä klassikoista. Osallistumme ohjelmistollamme myös ruotsalaisen mestariohjaaja Ingmar Bergmanin 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumiin sunnuntaina 4.3.

Tapahtuman avaa perjantaina 2.3. Roope Oleniuksen kansainvälisiä festivaaleja menestyksellä kiertänyt Kyrsyä, joka on valmistunut tekijöiden itse kustantamana ilman elokuvasäätiön rahoitustukea. Yleisöä suuresti ennakkoon kiinnostaneen Suomen ensi-illan juuret ulottuvat hattulalaisen Neea Viitamäen näytelmäkäsikirjoituksen kautta myös kotiseudullemme.

Viime vuonna 15 – 29 -vuotiaille kanta- ja päijäthämäläisille sekä pirkanmaalaisille nuorille järjestetty mysteeriteemainen lyhytelokuvakilpailu päättyy lauantaina 3.3. puoliltapäivin palkintojen jakoon Bio Rexissä. Kilpailuun ja palkintojenjakoon liittyen yhdistys on ollut onnekas saadessaan mukaan osaavan taiteilijatuomariston, Johanna Vuoksenmaan, Jarkko T. Laineen ja Sirpa Haapaojan sekä palkintotilaisuudenesiintyjäksi viime vuoden elokuvanäyttelijäksi nimetyn Pekka Strangin.

Elokuvaohjelmisto koostuu yhdeksästä näytöksestä, joista kuusi on katsojille ilmaisia. Elokuvien lisäksi professori Jarmo Valkola Tallinnan Baltic Film, Media, Arts & Communication –instituutista luennoi sunnuntaina 4.3. Bergmanin elokuvien mysteereistä.

Kaikki näytökset erilaisuudestaan ja valmistumisajastaan huolimatta sisältävät arvoituksellisen mysteerin. Se tarkoittaa yhtä lailla henkisen ilmapiirin ja yksilöiden sisäisen maailman kummallisuuksia kuin hyvyyden ja pahuuden rajankäyntiä tai oudon ja tunnistamattoman kohtaamista hätkähdyttävine seurauksineen.

Kiitos tahoille, jotka ovat uskoneet tapahtumaamme ja tukeneet sen järjestämistä. Ilman festivaaliryhmän pitkäaikaista työpanosta elokuvatapahtuma ei olisi toteutunut.

Elämyksellisiä ja ajatuksia herättäviä yhdessä katsomisen hetkiä näytöksiin ja tapahtumiin osallistujille!

Anneli Jussila, puheenjohtaja, Kino Tavast ry