Uusia ja vanhoja rakkauselokuvia

Hitusen hämyä -festivaalin ohjelmisto rakentuu huhtikuussa 2017 rakkausteeman ympärille. Festivaalilla nähdään sekä uusia elokuvia että klassikkoja. Hämeenlinnassa ei ole ennen nähty  alankomaalaista Marc de Cloen lastenelokuvaa Raparperimehua (2014) eikä maailmalla valtaisan menestyksen saanutta Makoto Shinkain anime-elokuvaa Your name (2016), jonka saamme festivaalille Suomen ensi-iltaviikonloppuna.

les-parapluies-de-cherbourg1Myös muiden elokuvien esittämisestä Hämeenlinnassa on kulunut vuosikymmeniä tai niitä ei ole lainkaan nähty täällä aiemmin. Cherbourgin sateenvarjot (1964) lennätetään festivaalille suoraan Pariisista Suomen Ranskan instituutin myötävaikutuksella.

Koululaisnäytöksiin valituisssa elokuvissa on mukana myös elokuvan tekeminen tai elokuvan keinot ja historia upean animaation ja palkitun perhe-elokuvan muodossa.

Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi rakkausteemaan  on valittu myös kotimaisen elokuvan parhaimmistoa Teuvo Tuliolta, Hannu Lemiseltä ja Aki Kaurismäeltä. Eri aikoina valmistuneet elokuvat tuovat esille kotimaista kaipuuta ja intohimoa kansallisissa ja vähän vieraammissakin mielenmaisemissa.

Festivaaliohjelmiston kruunaavat yleisölle ja yhdistysväelle  perjantaina järjestettävät näytökset.

Vaikka festivaali on pienimuotoinen, elokuvia on kaikkiaan seitsemästä eri maasta. Rakkaus on niissä uskollista ja petollista, hullaannuttavaa ja hämmentävää.